Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Lexworld
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Caramida lemn mineralizat
8 lei
Brand
IZOWOOD MWB
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Pornind de la o realitate pe cat de veche pe atat de putin folosita in tehnica am studiat procesul de mineralizare artificiala.

Dupa cum bine stim mineralizarea reprezinta acoperirea unui compus organic cu altul de natura anorganica in cazul nostru mineral.

Din cele mai vechi timpuri,inca de la inceputurile existentei planetei noastre straturile vegetale, reziduriile animale au fost mineralizate de-a lungul timpului.

Acest procedeu s-a realizat pe cale naturala si s-a desfasurat pe o lunga perioada de timp, procedeul de mineralizare naturala fiind un procedeu continuu, supus legilor naturii.

Aceasta bio-masa vegetala, constituind in mare parte un reziduu natural reprezinta o sursa inepuizabila de materie prima necesara realizarii unui nou model de bloc de zidarie intitulat generic - Izowood.

Inca din anul 1921 marele nostru inaintas Henri Coanda pune bazele cercetarii si realizarii unui material nou de constructie, realizand astfel betonul usor cu aschii de lemn, numit” beton a bois”, obtinand astfel un brevet de inventie in Franta, tara sa adoptiva.

Asa cum stim fiind un mare pasionat al domeniului aeronautic in speta, Henri Coanda nu dezvolta aceasta geniala inventie, dar o pune la dispozitia ilustrului sau prieten Gustave Eiffel care vede imediat beneficiile enorme ale acestui nou material de constructie, cat si pretul sau scazut folosindu-l in realizarea unor edificii din Franta cum ar fi anumite sali ale Operei din Paris, datorita proprietatilor sale fonoizolante deosebite.

In Romania “beton a bois” s-a folosit din motive economice datorate pretului redus la realizarea Palatului Culturii din Iasi.

Acest “beton a bois” reprezinta de fapt mineralizarea artificiala a lemnului.

Cercetarea noastra s-a indreptat spre realizarea unui bloc de zidarie din biomasa vegetala mineralizata artificial.

Astfel pentru inceput am creat o forma cu o geometrie specifica a acestui bloc de zidarie, forma pe care am inregistrat-o la OSIM Romania - sectia Desene si Modele.

Aceasta geometrie permite realizarea la scara industriala a blocului de zidarie, respecta STAS-urile necesare realizarii peretilor portanti, precum si introducerea in interiorul blocului de zidarie a unui strat de polistiren, ceea ce ii confera o izolatie termica deosebita.

Aschiile din lemn de dimensiuni prestabilite si realizate prin tocarea masei lemnoase reziduale se supune procedeului de mineralizare fiind introdusa intr-un malaxor in care in prealabil a fost realizata o solutie cu consistenta de gel avand in componenta atat ciment, compusi silicati,cat si lianti, gel care invaluie aschiile de lemn aflate in proportie de aprox. 90%,realizandu-se astfel o masa omogena sub forma de pasta.

Calitatile deosebite ale blocului de zidarie sunt conferite de dispunerea haotica a aschilor mineralizate, avand o structura poroasa care astfel ii confera calitati deosebite de izolare termica cat si acustica.

Realizarea peretilor se face prin suprapunerea acestor blocuri de zidarie unul peste altul fara a se interpune straturi de mortar intre acestea, in interiorul lor se introduc bare metalice de fier si apoi se toarna beton, asigurand in acest mod o mare rezistenta a peretilor realizati , un timp de executie redus, eliminandu-se astfel cofrarea anumitor elemebte de rezistenta a contructiei, ex. stalpi, miezuri, buiandrugi, intrucat aceste blocuri de zidarie reprezinta ele insasi cofrajul.

Un mare avantaj este si faptul ca peretele respira, modalitatea de executie asigurandu-i si puntile termice necesare unei foarte bune izolari, lemnul fiind un foarte bun isolator, eliminandu-se in totalitate condensul sau igrasia.

Mineralizarea aschiilor de lemn le asigura si o protective impotriva focului.

Stratul de polistiren din interiorul blocului de zidarie asigura un nivel ridicat de protectie termica.

Reteta de realizare a pastei minerale este deasemenea inregistrata la OSIM Romania si se afla in precedura de aprobare pentru obtinerea brevetului de inventie.
Din Gura in Gura